Griekse gehaktschotel met penne
Griekse gehaktschotel met penne

Griekse gehaktschotel met penne

Met een saus van feta en yoghurt

Dit recept is geïnspireerd op het Griekse gerecht pastitio, een ovenschotel met gehakt en bechamelsaus, die wel wat weg heeft van lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je vandaag penne en wij hebben de bechamelsaus vervangen door een fris mengsel van yoghurt en feta.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

½ unit

Turkse rode peper

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ teaspoon

Gemalen kaneel

100 g

Rundergehakt met köftekruiden

½ tube

Tomatenpuree

40 g

Feta

(Contains Milk)

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3803 kJ
Calories909 kcal
Fat45 g
Saturated Fat18.7 g
Carbohydrate69 g
Sugar20.3 g
Dietary Fiber12 g
Protein51 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Bowl
Plate

Cooking Steps

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd de Turkse peper in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, de gedroogde oregano en de kaneel 2 minuten op middelhoog vuur.

Bakken
3

Voeg de aubergine en de Turkse rode peper toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 – 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak het in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 3 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de yoghurt toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Laagjes maken
5

Meng 1/4 van het yoghurtmengsel door de pasta en verdeel de pasta over de ovenschotel. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige yoghurtmengsel. Bak de ovenschotel 10 – 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de Griekse gehaktschotel over de borden.