Dit recept is geïnspireerd op het Griekse gerecht pastitio, een ovenschotel met gehakt en bechamelsaus, die wel wat weg heeft van lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruik je vandaag penne en wij hebben de bechamelsaus vervangen door een fris mengsel van yoghurt en feta.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Volkoren penne
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Aubergine
½ unit
Turkse rode peper
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ teaspoon
Gemalen kaneel
100 g
Rundergehakt met köftekruiden
½ tube
Tomatenpuree
40 g
Feta
(Contains Milk)
50 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd de Turkse peper in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, de gedroogde oregano en de kaneel 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de aubergine en de Turkse rode peper toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 – 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak het in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 3 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de yoghurt toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/4 van het yoghurtmengsel door de pasta en verdeel de pasta over de ovenschotel. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige yoghurtmengsel. Bak de ovenschotel 10 – 15 minuten in de oven.
Verdeel de Griekse gehaktschotel over de borden.