Griekse platbroodpizza
Griekse platbroodpizza

Griekse platbroodpizza

met witte kaas en olijven

In dit recept is gewoon platbrood vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

15 g

Grated mature cheese

10 g

Leccino olives

10 g

Fresh mint, oregano & parsley

50 g

Organic low-fat yogurt

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

½ piece

[Persian] cucumber

4 milliliters

Rosemary-infused olive oil

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories688 kcal
Energy (kJ)2880 kJ
Fat30 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate78 g
Sugar17 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

Spread maken
3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de witte kaas en de olijfolie met rozemarijn met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

Pizza beleggen
4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaasspread erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

Tip: De platbroden zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.