Vandaag maak je een frisse maaltijdsalade met mediterraans gekruide kippendij. De basis voor deze salade is onmiskenbaar Grieks met komkommer, feta en rode ui. De parelcouscous maakt het een vullende salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
100 g
Kippendijreepjes met tuinkruiden
¼ unit
Krulandijvie
1 unit
Pruimtomaat
¼ unit
Komkommer
½ unit
Rode ui
25 g
Feta
(Contains Milk)
½ unit
Citroen
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. • Verbrokkel de feta.
• Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. • Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout. • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
• Verdeel de salade over de borden. • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.