Griekse salade met kippendij
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

Vandaag maak je een frisse maaltijdsalade – perfect om op een druilerige dag het zonnetje mee in huis te halen. De basis voor deze salade is onmiskenbaar Grieks met komkommer, feta en rode ui. De mediterraan gekruide kippendij maakt het een extra zonnig gerecht.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

100 g

Kippendijreepjes met tuinkruiden

¼ unit

Krulandijvie

1 unit

Tomaat

¼ unit

Komkommer

½ unit

Rode ui

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ unit

Citroen

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3347 kJ
Calories800 kcal
Fat38 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate75 g
Sugar15.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Koken en bakken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. • Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden en verbrokkelen
2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. • Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

• Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. • Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout. • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

• Verdeel de salade over de borden. • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.