Griekse salade met kippendij
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

Met parelcouscous en feta

In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Giant couscous

g

Chicken thigh strips

110 g

Chicken thigh strips with garlic & herbs

¼ head

Romaine lettuce

1 piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

50 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories271 kcal
Energy (kJ)1133 kJ
Fat19 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate17.7 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber5 g
Protein7.4 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

• Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar. 

Snijden en verbrokkelen
2

• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. 

• Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui.

• Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.

• Verbrokkel de feta. 

Dressing maken
3
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. 
  • In een kleine kom, meng per persoon: 1 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl honing en breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over en garneer met de feta en de partjes citroen.