In de Griekse keuken geldt: less is more. De bekende Griekse salade bestaat meestal uit niets meer dan tomaat, komkommer, ui, feta, en een scheut goede olijfolie. In dit recept maak je van deze klassieke salade een volwaardige maaltijd door er parelcouscous en mediteraans gekruide kip aan toe te voegen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
g
Chicken thigh strips
110 g
Chicken thigh strips with garlic & herbs
¼ head
Romaine lettuce
1 piece
Tomato
¼ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Onion
50 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Lemon
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
• Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
• Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.
• Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom.
• Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui.
• Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.
• Verbrokkel de feta.