Griekse salade met kippendij
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

met parelcouscous en feta

Wist je dat de Grieken deze salade beschouwen als een boerenontbijt of -lunch? Hij bestaat namelijk uit ingrediënten die een traditionele Griekse boer zou verbouwen.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

110 g

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

¼ unit

Romaine sla

1 unit

Tomaat

¼ unit

Komkommer

½ unit

Rode ui

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ unit

Citroen

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories760 kcal
Energy (kJ)3180 kJ
Fat33 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate74 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla.Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.