Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
100 g
Chicken thigh strips with Italian seasoning
¼ head
Romaine lettuce
1 piece
Tomato
¼ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Red onion
50 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Lemon
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.
Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.