Griekse salade met kippendij en parelcouscous
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept zijn ze alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Giant couscous

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

¼ head

Romaine lettuce

1 piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Red onion

50 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories706 kcal
Energy (kJ)2955 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate74 g
Sugar14 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: 1 el citroensap per persoon, de extra vierge olijfolie en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en kippendijreepjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.