Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Giant couscous
½ piece
Romano pepper
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
¼ head
Romaine lettuce
1 piece
Tomato
¼ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Red onion
25 g
Feta
(Contains Milk)
½ piece
Lemon
¼ sachet(s)
Dried oregano
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon.
Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.
Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.
Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in partjes. Meng in een kleine kom de oregano, de honing en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.
Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Verdeel de salade over de borden. Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen. Garneer met de feta en de citroenpartjes.