Griekse salade met kippendij en parelcouscous
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Giant couscous

½ piece

Romano pepper

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

¼ head

Romaine lettuce

1 piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Red onion

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

¼ sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2868 kJ
Fat24 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate76 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5.6 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in partjes. Meng in een kleine kom de oregano, de honing en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen. Garneer met de feta en de citroenpartjes.