Griekse salade met kippendij en parelcouscous
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met witte kaas en citroen

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Romano pepper

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

Little gem

1 piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Red onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

¼ sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories655 kcal
Energy (kJ)2739 kJ
Fat23.2 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate73.7 g
Sugar17.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein36.4 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
  • Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Maak dan gebruik van natriumarme bouillon of gebruik de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon.

Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de little gem klein en voeg toe aan een saladekom. 
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui (zie Tip).
  • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de little gem.
  • Verbrokkel de witte kaas.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3
  • Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in partjes. 
  • Meng in een kleine kom de oregano, de honing en per persoon: 1 el citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen.
  • Garneer met de witte kaas en de overige citroenpartjes.