Griekse salade met kippendij en parelcouscous
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met witte kaas

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Romano pepper

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

½ piece

Little gem

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2876 kJ
Calories687 kcal
Fat28.5 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate69.1 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein35.6 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar. 
Salade maken
2
  • Snijd ondertussen de little gem klein en voeg toe aan een saladekom. 
  • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de ui (zie Tip).
  • Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de saladekom.
  • Verkruimel de witte kaas.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3
  • Meng in een kleine kom de honing en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. 
  • Schep de parelcouscous, kippendijreepjes en rode puntpaprika eroverheen.
  • Garneer met de witte kaas.