Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
½ piece
Red onion
½ piece
Eggplant
1 piece
Tomato
5 g
Fresh curly parsley & basil
⅓ sachet(s)
Dried oregano
½
Tomato paste
85 g
Orzo
50 g
Feta
(Contains Milk)
100 g
Peeled jumbo shrimp
to taste
Salt and pepper
1.5 tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Extra virgin olive oil
Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe met peper en zout en bak de orzo 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el olijfolie toe aan de hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en 1/3 zakje gedroogde oregano per persoon toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de peterselie en de bouillon toe. Meng goed door en roer dan de orzo door de saus. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten koken. Roer regelmatig door. Breng goed op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg eventueel meer water toe als de orzo te snel droogkookt.
Snijd de feta in blokjes. Snijd het basilicum in reepjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde garnalen 1 - 2 minuten per kant. Haal daarna uit de pan en bewaar het bakvet.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de orzo over de borden en leg de garnalen met het bakvet erop. Garneer met de feta en de basilicumreepjes.