Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Powerpeultje zit bomvol vitamine C en is rijk aan vezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Wholewheat couscous
¼ piece
Lemon
½ piece
Avocado
1 piece
Tomato
1 piece
Garlic
10 g
Pumpkin seeds
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
75 g
Mangetout
1 can
Tuna packed in olive oil
(Contains Fish)
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel met een klein beetje citroensap, zodat hij niet verkleurt. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Deze citroen is biologisch en ziet er daardoor misschien niet helemaal uit zoals je gewend bent. Dit heeft geen invloed op de smaak en je kunt de schil van deze citroen hierdoor zonder zorgen gebruiken.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak ze samen 1 - 2 minuten. Haal van het vuur.
Tip: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap, 1 tl citroenrasp en 1 el water. Voeg de hele takjes peterselie en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de helft van de groene saus met de couscous. Schep dan de tonijn (inclusief de olijfolie), de peultjes en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden en leg de plakken avocado erop. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en maak af met peper en zout naar smaak.