Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Peultjes zitten bomvol vitamine C en zijn rijk aan vezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Wholewheat couscous
(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)
¼ piece
Lemon
½ piece
Avocado
1 piece
Tomato
1 piece
Garlic
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
75 g
Mangetout
1 can
Tuna packed in olive oil
(Contains Fish)
5 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
2 tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Snijd de peultjes door de helft (zie Tip).
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.
Pers de citroen uit. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel met een klein beetje citroensap, zodat het niet verkleurt. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak ze samen 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn.
Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap en 3 el water. Voeg de hele peterselietakjes en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de helft van de groene saus met de couscous. Schep de tonijn (inclusief de olijfolie), de peultjes en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden en leg de avocadoplakken erop. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en maak af met peper en zout naar smaak.