Groene couscous met tonijn en peultjes
Groene couscous met tonijn en peultjes

Groene couscous met tonijn en peultjes

met avocado, verse kruiden en pompoenpitten

Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Peultjes zitten bomvol vitamine C en zijn rijk aan vezels.

Allergens:
Wheat
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

¼ piece

Lemon

½ piece

Avocado

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

75 g

Mangetout

1 can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories945 kcal
Energy (kJ)3953 kJ
Fat61.1 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate67.7 g
Sugar6.1 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein26.9 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Fryingpan with lid
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Snijd de peultjes door de helft (zie Tip).

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Snijden
2

Pers de citroen uit. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel met een klein beetje citroensap, zodat het niet verkleurt. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pompoenpitten roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peultjes roerbakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de pompoenpitten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak ze samen 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn.

Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Groene saus maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap en 3 el water. Voeg de hele peterselietakjes en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer
6

Meng de helft van de groene saus met de couscous. Schep de tonijn (inclusief de olijfolie), de peultjes en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden en leg de avocadoplakken erop. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en maak af met peper en zout naar smaak.