Groene couscous met tonijn en peultjes
Groene couscous met tonijn en peultjes

Groene couscous met tonijn en peultjes

met verse kruiden en pompoenpitten

Citroenen voegen niet alleen een frisse toets en kleur aan je gerecht toe, maar dragen ook bij aan het ondersteunen van je spijsvertering!

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

¼ piece

Lemon

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

75 g

Mangetout

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ can

Tuna packed in water

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

45 milliliters

Water for the sauce

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2911 kJ
Calories696 kcal
Fat35.4 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate65.9 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein27.5 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Fryingpan with lid
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. 

Snijden
2

Halveer de peultjes (zie Tip). Pers de citroen uit. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Pompoenpitten roosteren
3

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Peultjes roerbakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn. 

Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Groene saus maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el couscous, 1/2 el citroensap en 3 el water. Voeg de peterselie en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn, de helft van de groene saus, de peultjes, de komkommer en de tomaat door de couscous. Verdeel de couscous over diepe borden. Besprenkel met de overige groene saus, garneer met de pompoenpitten en breng op smaak met peper en zout.