Groene curry met kip
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met spitskool, broccoli en rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Onion

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Garlic

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

100 g

Diced chicken breast

150 g

Sweetheart cabbage & broccoli

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories672 kcal
Energy (kJ)2812 kJ
Fat24.8 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate72 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein37.4 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember.
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gember, knoflook en ui toe en bak 1 minuut mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, spitskool, kokosmelk, currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus en 50 ml water toe (zie Tip).
  • Laat 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.