Groene curry met kip
Groene curry met kip

Groene curry met kip

met broccoli, wortel en bruine rijst

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

Garlic

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

100 g

Diced chicken breast

180 g

Broccoli

75 g

Quick-cook brown rice

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories686 kcal
Energy (kJ)2870 kJ
Fat26.7 g
Saturated Fat15.9 g
Carbohydrate68.3 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein39.2 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bruine rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar op middelhoog vuur. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
  • Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in halve maantjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Kip bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet in 4 - 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de gember, knoflook, wortel en ui toe en bak 2 minuten mee.
Curry koken
3
  • Voeg de broccoli, kokosmelk, groene currykruiden en per persoon: 10 ml vissaus en 50 ml water toe aan de hapjespan (zie Tip).
  • Laat de curry 8 - 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst ernaast.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.