Groene curry met kipgehakt en courgettesaus
Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

Groene curry met kipgehakt en courgettesaus

met paprika en koriander

Je maakt vandaag een currysaus van gepureerde courgette. Dit maakt deze groene curry niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

½ piece

Courgette

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Green chili pepper

½ sachet(s)

Green curry spices

½ piece

Red bell pepper

75 g

Quick-cook brown rice

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Desiccated coconut

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories651 kcal
Energy (kJ)2723 kJ
Fat25 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate74 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
High-Sided Bowl
Wok or sautépan
Stick Blender
Wok or sautépan

Cooking Steps

Snijden
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd de groene peper grof. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de courgette door de lengte in kwarten en vervolgens in stukken van 1 cm.

Tip: Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

Rijst koken
2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en de helft van de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de rijst en 160 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Currysaus maken
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de overige gember en ui, de courgette, de groene peper, de kokosrasp en de groene currykruiden toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 100 ml water per persoon. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken tot de courgette zacht is. Voeg eventueel water toe. Pureer de courgette in een hoge kom tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Kipgehakt bakken
4

Bak in dezelfde pan het kipgehakt samen met de paprika in 3 - 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de currysaus toe en laat 5 minuten pruttelen.

Toppings snijden
5

Snijd de koriander fijn.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, iedereen de koriander zelf naar smaak kan toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Garneer met de verse koriander.