Groene curry met noedels en ei
Groene curry met noedels en ei

Groene curry met noedels en ei

Met wokgroenten, kokosmelk en limoen

Deze curry met kokosmelk en wokgroenten is een perfect gerecht voor het hele gezin: het staat in een handomdraai op tafel en is mild van smaak doordat je niet zo veel currypasta toevoegt. Vandaag maak je hem met noedels in plaats van met rijst. Aan het einde meng je een geklutst ei door de noedels, wat ervoor zorgt dat het gerecht lekker smeuïg wordt. Erbij serveer je nog een extra gekookt eitje.

Allergens:
Sesame
Egg
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Bosui

¼ unit

Limoen

5 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

10 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

50 milliliters

Kokosmelk

2 unit

Ei

(Contains Egg)

75 g

Noedels

(Contains Gluten)

40 g

Groene currypasta

(Contains Milk)

200 g

Groentemix

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2979 kJ
Calories712 kcal
Fat34 g
Saturated Fat13.2 g
Carbohydrate73 g
Sugar6.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein27 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Saucepan
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en hak de koriander grof.

Sesamzaad roosteren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het sesamzaad in 3 – 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Roer ondertussen de kokosmelk goed door.

Ei en noedels koken
3

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 – 8 minuten hard. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het ei. Kluts ondertussen het overige ei met een vork in een kom. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak het witte deel van de bosui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de groene currypasta toe en bak 1 minuut (zie tip). Voeg de groentemix toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Curry afmaken
5

Schenk de kokosmelk bij de groenten en verwarm nog 1 minuut. Schep de noedels en het geklutste ei door het gerecht en verwarm het gerecht totdat het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de curry over de borden. Snijd het gekookte ei doormidden en leg op het gerecht. Garneer met het geroosterde sesamzaad, het groene deel van de bosui, de koriander en een partje limoen (zie tip).