De groene paprika is minder rijp dan de gele en rode paprika en om die reden smaakt deze paprika een stuk minder zoet. Groene paprika’s zijn wat kruidiger van smaak en dat maakt ze erg geschikt voor dit gerecht. Het maakt niet uit of je de paprika’s in de lengte of in de breedte doormidden snijdt, het smaakt even lekker!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Prei
1 unit
Groene paprika
½ can
Tomatenpuree
1 teaspoon
Paprikapoeder
85 g
Zilvervliesrijst
50 g
Feta
(Contains Milk)
250 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringen.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten, leg in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de tomatenpuree, paprikapoeder en prei toe en roerbak 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de rijst toe en laat 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken of totdat al het vocht verdampt is. Roer tussendoor een paar keer door.
Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Leg op elk bord twee halve paprika's en verdeel de tomatenrijst over de paprika’s. Bestrooit met de overige feta.