Groene paprika gevuld met tomatenrijst
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta

De groene paprika is minder rijp dan de gele en rode paprika en om die reden smaakt deze paprika een stuk minder zoet. Groene paprika’s zijn wat kruidiger van smaak en dat maakt ze erg geschikt voor dit gerecht. Het maakt niet uit of je de paprika’s in de lengte of in de breedte doormidden snijdt, het smaakt even lekker!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Prei

1 unit

Groene paprika

½ can

Tomatenpuree

1 teaspoon

Paprikapoeder

85 g

Zilvervliesrijst

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories552 kcal
Energy (kJ)2310 kJ
Fat17 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate77 g
Sugar0 g
Dietary Fiber0 g
Protein18 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Oven Dish
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de prei in ringen.
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de prei in dunne ringen.

Bak de paprika´s in de oven
3

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten, leg in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Voeg de bouillon toe.
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de tomatenpuree, paprikapoeder en prei toe en roerbak 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de rijst toe en laat 15 minuten, afgedekt, zachtjes koken of totdat al het vocht verdampt is. Roer tussendoor een paar keer door.

5

Verkruimel de helft van de feta boven de wok of hapjespan en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met feta.
6

Leg op elk bord twee halve paprika's en verdeel de tomatenrijst over de paprika’s. Bestrooit met de overige feta.