Groen is de kleur van de lente én van de supergroenten die wij in mei in het zonnetje zetten. Superslimme spinazie is rijk aan ijzer en zit vol eiwitten en calcium.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
75 g
Risotto rice
½ piece
Courgette
¼ sachet(s)
Dried oregano
¼ piece
Lemon
25 g
Spinach
25 g
Grated Italian cheese
5 g
Fresh basil
3 slice
Ham
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
300 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid 300 ml bouillon per persoon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Snijd ondertussen de courgette in plakken van 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met per persoon: 1/4 zakje gedroogde oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en grill 15 - 20 minuten in de oven.
Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Snijd de citroen in 8 partjes. Pers 1 partje citroen per persoon uit boven een hoge kom. Voeg de spinazie, de helft van de geraspte Italiaanse kaas, de hele takjes basilicum en 1 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot een pesto.
Tip: Voeg naar smaak extra water toe om de pesto naar gewenste dikte te krijgen.
Snijd de plakken achterham in blokjes. Meng, wanneer de risotto klaar is, de overige kaas en de achterhamblokjes door de risotto en verwarm nog 2 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de risotto over diepe borden en leg de plakjes courgette aan beide kanten langs de risotto. Verdeel de pesto naar smaak over de risotto en de courgette. Serveer met de overige partjes citroen.
Tip: Wist je dat deze maaltijd ongeveer 250 gram groente bevat? Eén van die groenten is spinazie: een groene held die zorgt voor gezonde spieren, botten en bloeddruk én een energiek gevoel!