Groene shakshuka met linzen en spinazie
Groene shakshuka met linzen en spinazie

Groene shakshuka met linzen en spinazie

Met knapperig platbrood en frisse witte kaas

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken vandaag een groene versie met groene linzen, spinazie en groene paprika.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Green bell pepper

50 g

Greek-style cheese

½ can

Lentils

25 g

Mascarpone

100 g

Spinach

(May be present Celery)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

1 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

4 piece

Egg

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories296 kcal
Energy (kJ)1240 kJ
Fat13.8 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate25.5 g
Sugar6 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein11.1 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stick Blender
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de witte kaas. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op, dit heb je nodig bij stap 2.

Saus mixen
2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de mascarpone met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven, breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de witte kaas erover, dek de pan af en laat de eieren in 8 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie TIP). Haal, als de shakshuka te nat blijft, halverwege het deksel van de pan, zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: Het ei is al gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooier nog zacht is. Als je meer van vaste dooiers houdt, kun je het ei langer garen.

Platbrood afbakken
5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in 3 - 4 minuten knapperig in de oven (zie TIP).

Tip: Als je het lekker vindt, kun je het platbrood voor het afbakken insmeren met olijfolie en overgebleven komijn of een ander kruid uit je keukenkastje, en het op smaak brengen met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden, garneer met de overige witte kaas en serveer met het platbrood.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de dagelijkse aanbeveling voor ijzer bevat? Daarnaast is het door de linzen, groente, feta en eieren rijk aan meerdere B vitaminen, vezels, calcium en magnesium.