Groene shakshuka met linzen en spinazie
Groene shakshuka met linzen en spinazie

Groene shakshuka met linzen en spinazie

met knapperig platbrood, feta en verse munt

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Tags:
Veggie
One-Pot Dish
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

3 piece

Garlic

½ piece

Green bell pepper

50 g

Feta

(Contains Milk)

1 can

Lentils

25 g

Organic sour cream

100 g

Spinach

⅓ sachet(s)

Ground cumin

2 piece

Egg

1 piece

Wholewheat Lebanese flatbread

2.5 g

Fresh mint

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories748 kcal
Energy (kJ)3129 kJ
Fat38 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate56 g
Sugar7 g
Dietary Fiber14 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Stick Blender
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta. Laat de linzen uitlekken en vang het vocht op: dit heb je nodig bij stap 2.

Saus mixen
2

Meng met een staafmixer in een hoge kom de zure room met de helft van de spinazie en het opgevangen vocht van de linzen. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel extra water toe om de saus te verdunnen. Scheur de overige spinazie klein.

Groenten bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn toe. Voeg vervolgens de saus, de overige spinazie en de linzen toe en laat de spinazie al roerend slinken.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel. Dek de pan af en laat de eieren in 6 – 10 minuten stollen op middelhoog vuur. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan naar jouw voorkeur.

Platbrood afbakken
5

Leg ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en eventueel overgebleven komijn. Bak het brood 1 - 2 minuten knapperig in de oven. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de overige feta en de munt. Serveer met het platbrood.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de ADH ijzer bevat? Daarnaast is het door de linzen, groente, feta en eieren rijk aan meerdere B-vitaminen, vezels, calcium en magnesium.