Groene spinazierisotto van parelgerst met gegrilde courgette
Groene spinazierisotto van parelgerst met gegrilde courgette

Groene spinazierisotto van parelgerst met gegrilde courgette

met citroen-ricotta en pistachenoten

Pistachenoten voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Pearl barley

(Contains Barley May be present Gluten)

50 g

Spinach

½ piece

Courgette

½ piece

Leek

1 piece

Garlic

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

50 g

Ricotta

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

10 g

Pistachio nuts

¼ sachet(s)

Dried oregano

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories574 kcal
Energy (kJ)2403 kJ
Fat25 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate63 g
Sugar9 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Stick Blender
Small Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Hak de pistachenoten grof.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de prei 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 250 ml water en 1/4 groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de parelgerst toe en kook, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als het begint aan te branden.

Courgette grillen
3

Meng in een kom de courgette met 1/4 el olijfolie per persoon, de oregano, peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

Spinaziesaus maken
4

Pureer met een staafmixer in een hoge kom de spinazie, de verse kruiden en de knoflook met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 50 ml water. Breng op smaak met peper en zout. Roer de spinaziesaus door de parelgerstrisotto en kook de laatste 10 minuten mee.

Ricotta mengen
5

Meng in een kleine kom de ricotta en de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelgerstrisotto over diepe borden. Garneer met de gegrilde courgette, de citroen-ricotta en de pistachenoten.