Groentelasagne met verse lasagnebladen
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met Italiaanse groentemix en zelfgemaakte bechamelsaus

Zelf bechamelsaus maken voor een traditionele lasagne vol groenten? In dit recept leer je hoe gemakkelijk dat is, zonder zakjes of potjes.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

200 g

Italian vegetable mix

½ sachet(s)

Italian seasoning

200 g

Passata

125 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

100 g

Fresh lasagne sheets

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Sugar

10 g

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

10 g

Flour

Nutrition Values

Calories784 kcal
Energy (kJ)3280 kJ
Fat27 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate99 g
Sugar30 g
Dietary Fiber6 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Whisk
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata toe en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water. Laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bechamelsaus maken
3

Meet de benodigde hoeveelheid bloem en boter nauwkeurig af. Smelt de boter in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg ⅓ van de melk toe en roer door tot de melk volledig is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Voeg de melk geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen. Verkruimel tot slot het bouillonblokje boven de pan en voeg naar smaak peper toe.

Tip: Tip 1: De verhouding van boter en bloem is belangrijk voor een geslaagde bechamelsaus. Gebruik daarom een weegschaal om de juiste hoeveelheid af te meten. Tip 2: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk vervolgens door een zeef.

Lasagne maken
4

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een dun laagje bechamelsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met de tomatensaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Lasagne bakken
5

Strooi de geraspte Italiaanse kaas over de lasagne. Bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje heeft.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.