Benieuwd hoe je zelf een bechamelsaus maakt voor een traditionele lasagne met veel groenten? Met dit recept gaat dat heel makkelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
200 g
Italian vegetable mix
½ sachet(s)
Italian seasoning
195 g
Passata
125 milliliters
Organic semi-skimmed milk
(Contains Milk)
100 g
Fresh lasagne sheets
25 g
Grated mature cheese
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
10 g
[Plant-based] butter
10 g
Flour
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata toe en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water. Laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meet de benodigde hoeveelheid bloem en boter af. De verhouding van roomboter en bloem is belangrijk voor een geslaagde bechamelsaus, gebruik daarom een weegschaal om de juiste hoeveelheid af te meten. Smelt de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg ⅓ van de melk toe en roer door tot de melk volledig is opgenomen. Wacht totdat de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Voeg de melk geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen. Verkruimel tot slot het bouillonblokje boven de pan en voeg naar smaak peper toe.
Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk vervolgens door een zeef.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een dun laagje bechamelsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met de tomatensaus.
Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.
Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 20 - 30 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje heeft.
Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.