Benieuwd hoe je een zelfgemaakte bechamelsaus maakt voor een traditionele lasagne met veel groenten? Met dit recept gaat dat heel makkelijk!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
200 g
Italian vegetable mix
½ sachet(s)
Italian seasoning
195 g
Passata
125 milliliters
Organic semi-skimmed milk
(Contains Milk)
100 g
Fresh lasagne sheets
25 g
Grated mature cheese
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Olive oil
10 g
Flour
10 g
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Meet de benodigde hoeveelheid bloem en roomboter af. Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg ⅓ van de melk toe en roer door tot de melk volledig is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Voeg de melk geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg naar smaak peper toe.
Tip: 1. Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een dun laagje bechamelsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met de bechamelsaus.
Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.
Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi krokant korstje heeft.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.