Groentelasagne met verse lasagnebladen
Groentelasagne met verse lasagnebladen

Groentelasagne met verse lasagnebladen

met Italiaanse groentemix en zelfgemaakte roomsaus

Benieuwd hoe je een zelfgemaakte bechamelsaus maakt voor een traditionele lasagne met veel groenten? Met dit recept gaat dat heel makkelijk!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Egg
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

200 g

Italian vegetable mix

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

195 g

Passata

100 g

Fresh lasagne sheets

(Contains Egg, Wheat)

50 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Sugar

½ teaspoon

[Plant-based] butter

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories838 kcal
Energy (kJ)3508 kJ
Fat37 g
Saturated Fat20.4 g
Carbohydrate92.1 g
Sugar22.5 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein29 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Sieve
Whisk
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tomatensaus maken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de Italiaanse groentemix en de Siciliaanse kruiden toe en roerbak 4 - 5 minuten mee. Voeg de passata en per persoon: 1/4 el suiker en 2 el water toe. Laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken, of tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Roomsaus maken
3

Meet de benodigde hoeveelheid bloem en roomboter af. Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde tot deze lichtbruin kleurt. Voeg 1/3 van de kookroom toe en roer door tot de kookroom volledig is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige kookroom. Voeg de kookroom geleidelijk toe en roer constant om klontjes te voorkomen (zie Tip). Voeg 25 ml water per persoon toe en laat 3 minuten inkoken op hoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg peper naar smaak toe.

Tip: Toch klontjes gekregen? Probeer eerst met de garde alles weg te kloppen en schenk anders door een zeef.

Lasagne maken
4

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop (zie Tip). Bedek het lasagneblad met een dun laagje roomsaus. Schenk hier weer een dun laagje tomatensaus overheen. Herhaal dit tot alle lasagnebladen op zijn en eindig met een laag roomsaus.

Tip: Snijd de lasagnebladen op maat zodat ze mooi in jouw ovenschaal passen.

Lasagne bakken
5

Strooi de geraspte belegen kaas over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven, of tot hij een mooi krokant korstje heeft.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.