Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus
Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

Groentelasagne met zelfgemaakte roomsaus

met aubergine, spinazie en oude kaas

Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken. Zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Italian seasoning

100 g

Spinach

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Grated aged Gouda

100 g

Fresh lasagne sheets

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.25 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

1.25 tablespoon

Flour

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories874 kcal
Energy (kJ)3655 kJ
Fat51 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate75 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole
Whisk
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in plakken van maximaal 1/2 cm dik.

Aubergine bakken
2

Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en wrijf in met het grootste deel van de olijfolie, peper en zout. Bak de aubergine 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aan. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Roux maken
3

Voeg de bloem toe aan de hapjespan en bak al roerend 2 minuten. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken tot hij de consistentie van room heeft.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal) : 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Roomsaus afmaken
4

Voeg 3/4 tl Italiaanse kruiden per persoon toe aan de saus en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 van de geraspte oude kaas en peper en zout naar smaak toe.

Lasagne maken
5

Vet de ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en verdeel er een paar aubergineplakken over. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de overige oude kaas. Bak de lasagne 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.