Groentenfrittata met geitenkaas en snijbonen
Groentenfrittata met geitenkaas en snijbonen

Groentenfrittata met geitenkaas en snijbonen

met dille en frisse tomaat-paprikasalade

Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken en het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt er aan toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of oven.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

(Contains Egg)

50 g

Romano beans

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

150 g

Diced potato

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh dill & chives

1 piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1

[Plant-based] milk

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2535 kJ
Calories606 kcal
Fat36.6 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate38.5 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein25.9 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Bowl
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes en snijbonen, afgedekt, 5 - 6 minuten (zie Tip). 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes. Voeg de knoflook, ui en de helft van de paprika toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 4 - 5 minuten verder. Snijd de dille en bieslook apart van elkaar fijn. 

Eimengsel maken
3

Meng in een kom de eieren, de dille, de Siciliaanse kruidenmix en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Frittata bakken
4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Schep de aardappelblokjes en snijbonen in de ovenschaal en giet vervolgens het eimengsel eroverheen. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de frittata 20 - 25 minuten in de oven, of tot het ei gestold is. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen, zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, de tomaat, de bieslook en de overige rode puntpaprika. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Verdeel de frittata met snijbonen over de borden. Serveer met de  tomaat-paprikasalade.