Voor dit gerecht maak je de bechamelsaus zelf. Bechamelsaus, ook wel witte saus genoemd, wordt veel gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken als basissaus. Wanneer je de boter hebt verhit en de bloem toegevoegd, dan ontstaat er zogenaamde roux. Vanuit hier breng je deze klassieke saus verder op smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Ui
2 unit
Knoflookteen
150 g
Gemengde paddenstoelen
300 g
Spinazie
(May be present Celery)
½ unit
Kookroom
(Contains Milk)
75 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
unit
Rucola
(May be present Celery)
2 leaves
Verse salie
1 sprig
Gedroogde tijm
unit
Groentebouillon
unit
Roomboter
(Contains Milk)
unit
Bloem
unit
Extra vierge olijfolie
unit
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Smelt de roomboter in een wok, hapjespan of grote pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Dit is de roux. Voeg een 1/3 deel van de bouillon toe en roer goed met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper.
Voeg de paddenstoelen en spinazie toe en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, 1/3 deel van de grana padano en peper en zout naar smaak toe.
Wrijf de ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk deze goed aan zodat er geen lucht tussen blijft. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus achter voor de bovenkant.
Let op! De hoeveelheid saus per laag hoeft maar heel dun te zijn, omdat we verse bladen gebruiken.
Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Scheur vlak voor het opdienen de rucola klein en breng deze op smaak met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de lasagne over de borden en serveer met de rucola.
Tip! Heb je witte wijn in huis? Vervang dan 150 ml bouillon per 2 personen door 150 ml witte wijn. Voeg deze in plaats van deel 1 van de bouillon toe aan de roux voor extra smaak.