Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise
Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise

Groentenuggets met zoet-pittige chilimayonaise

met frieten van aardappel en paarse wortel

.

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Purple carrot

1 piece

Garlic

1 piece

Shallot

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

5 piece

Veggie nuggets

⅓ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories898 kcal
Energy (kJ)3757 kJ
Fat46 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate95 g
Sugar27 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein18 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen, snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Snijd de paarse wortel op dezelfde maat zodat ze gelijk garen. Verdeel alle frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Is de paarse wortel erg dun? Voeg deze dan de laatste 20 minuten bij de aardappelen, zodat ze niet verbranden.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken.

Saus mengen
3

Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise.

Tip: Kook je voor kinderen, serveer dan eventueel de zoet-pittige chilisaus los. Houd je juist van pittig? Voeg dan extra sambal toe aan de saus.

Groente bakken
4

Begin met bakken als de frieten nog ongeveer 15 minuten in de oven moeten staan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Groentenuggets bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de groentenuggets en gebakken courgette ernaast. Garneer de frieten met za'atar naar smaak en serveer met de zoete-pittige chilimayonaise.

Tip: Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten? Vaker vegetarisch eten draagt ook bij aan minder watergebruik, ontbossing en uitstoot van broeikasgassen!