.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Purple carrot
1 piece
Garlic
1 piece
Shallot
½ piece
Courgette
½ sachet(s)
Sweet chili sauce
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 piece
Veggie nuggets
⅓ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesame)
1.5 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven op 210 graden. Was de aardappelen, snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik en dep droog met keukenpapier of een theedoek. Snijd de paarse wortel op dezelfde maat zodat ze gelijk garen. Verdeel alle frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Tip: Is de paarse wortel erg dun? Voeg deze dan de laatste 20 minuten bij de aardappelen, zodat ze niet verbranden.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakken.
Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de mayonaise.
Tip: Kook je voor kinderen, serveer dan eventueel de zoet-pittige chilisaus los. Houd je juist van pittig? Voeg dan extra sambal toe aan de saus.
Begin met bakken als de frieten nog ongeveer 15 minuten in de oven moeten staan. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de groentenuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.
Verdeel de frieten over de borden en schep de groentenuggets en gebakken courgette ernaast. Garneer de frieten met za'atar naar smaak en serveer met de zoete-pittige chilimayonaise.
Tip: Wist je dat minder vlees eten bijdraagt aan een lager risico op hart- en vaatziekten? Vaker vegetarisch eten draagt ook bij aan minder watergebruik, ontbossing en uitstoot van broeikasgassen!