Deze groenterijke orzo geef je een bijzondere twist door sinaasappelsap en -rasp toe te voegen. Voor het gemak hebben we de groenten alvast fijngesneden. Zo kan de mix meteen in de pan en is het zo klaar. Als kers op de orzo serveer je het gerecht met een malsgebakken kipfilet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Handsinaasappel
1 teaspoon
Gedroogde tijm
50 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
300 unit
Groentemix van prei, venkel en witte kool
1 unit
Kipfilet
150 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Rasp de handsinaasappelschil met een fijne rasp en pers de sinaasappel uit.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en tijm 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo, 1 el sinaasappelsap en 1 tl sinaasappelrasp toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog en gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe om aanbranden te voorkomen.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de groentemix met prei, venkel en witte kool, afgedekt, 7 - 8 minuten op middellaag vuur.
Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de kipfilet, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de orzo bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra sinaasappelsap en -rasp toe.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kipfilet.