Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ sachet(s)
Mexican-style spices
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
½ sachet(s)
BBQ spice rub
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
½ piece
Green chili pepper
2 piece
Wholewheat pita bread
(Contains Wheat)
50 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
150 g
Mexican-style vegetable mix
½ piece
Garlic
3 tablespoon
White balsamic vinegar
400 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Sugar
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water per persoon. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruiken.
Tip: Is de soep nog te dik? Maak de soep dunner door beetje bij beetje de overige bouillon naar smaak toe te voegen.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon!
Tip 1: Liever een gladde soep? Pureer de soep dan eerst met een staafmixer.
Tip 2: Heb je tijd over? Beleg de pita's dan met de overige kaas en leg nog 2 minuten boven in de oven, of tot de kaas is gesmolten.