Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper
Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper

Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper

met zure room, cheddar en pitabroodjes

Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

½ sachet(s)

BBQ spice rub

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ piece

Green chili pepper

2 piece

Wholewheat pita bread

(Contains Wheat)

50 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

150 g

Mexican-style vegetable mix

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

3 tablespoon

White balsamic vinegar

400 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3584 kJ
Calories857 kcal
Fat37.6 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate85.4 g
Sugar34.5 g
Dietary Fiber20.3 g
Protein32.5 g
Salt7.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Soup pan
Small sauce pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's op een bakplaat met bakpapier in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water per persoon. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruiken.

Soep maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de BBQ-rub en Mexicaanse kruiden (let op: beide zijn pittig! Gebruik beiden naar smaak) 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes en bouillon toe (zie Tip). 
  • Kook de soep, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg eventueel meer water toe voor de gewenste consistentie van de soep.

Tip: Is de soep nog te dik? Maak de soep dunner door beetje bij beetje de overige bouillon naar smaak toe te voegen.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon!

Groene peper zoetzuur maken
3
  • Snijd de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Voeg per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 1/2 el water, 1/2 el suiker, peper en zout toe aan een kleine steelpan. Verhit op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de groene peper en knoflook toe, draai het vuur uit en laat afkoelen.

 

Serveren
4
  • Verdeel de soep over soepkommen (zie Tip 1).
  • Schep 1 el zure room per persoon in de soep en garneer met een beetje cheddar en de groene peper.
  • Snijd de pita's open en beleg met de overige zure room en cheddar. Serveer bij de soep (zie Tip 2).

Tip 1: Liever een gladde soep? Pureer de soep dan eerst met een staafmixer.

Tip 2: Heb je tijd over? Beleg de pita's dan met de overige kaas en leg nog 2 minuten boven in de oven, of tot de kaas is gesmolten.