Groentestoofpotje met rundermerguez
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

Met gebakken aardappeltjes en rozijnen

Merguezworstjes komen uit de Noord-Afrikaanse keuken en zijn zo smaakvol doordat ze gemaakt worden met onder andere harissa, chilli en komijn. De pittige worstjes komen goed tot hun recht bij de zoete smaken van dit gerecht.

Allergens:
Soy
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

½ unit

Courgette

½ unit

Rode paprika

100 g

Peen

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Gemalen kaneel

20 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

3 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

50 milliliters

Groentebouillon

2 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3632 kJ
Calories868 kcal
Fat43 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate75 g
Sugar31.7 g
Dietary Fiber11 g
Protein40 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Casserole with Lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, het paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 14 – 16 minuten. Schep regelmatig om.

Merguez bakken
2

Prik ondertussen de rundermerguez twee keer in met een mes. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de rundermerguez in 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar ook de pan met bakvet.

Snijden en bakken
3

Snijd de courgette, de rode paprika en de peen in blokjes. Voeg de peen toe aan de hapjespan met bakvet en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur.

Groente stoven
4

Voeg vervolgens de courgette, paprika, komijn, kaneel en bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat 5 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe, en laat nog 3 minuten inkoken.

Krulpeterselie snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.