Je brengt het groentestoofpotje op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Courgette
1 piece
Beef merguez sausage
½ piece
Bell pepper
½ piece
Carrot
0.16 sachet(s)
African-inspired spice mix
0.48 teaspoon
Ground cinnamon
15 g
Raisins
2.5 g
Fresh curly parsley
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
Sunflower oil
50 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Afrikaanse kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.
Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.
Snijd het vel van het rundermerguezworstje en knijp het vlees eruit. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg het vlees toe, verdeel in kleine stukken met een spatel en roerbak in 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.
Snijd ondertussen de courgette, de paprika en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de courgette, paprika en per persoon: 1/2 tl kaneel en 50 ml bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat stoven met het deksel op de pan. Haal na 12 minuten het deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken.
Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.