Groentestoofpotje met rundermerguez
Groentestoofpotje met rundermerguez

Groentestoofpotje met rundermerguez

met gebakken aardappeltjes

Je brengt het groentestoofpotje op smaak met een Afrikaanse kruidenmix. Deze mix bestaat onder andere uit venkelzaad, kurkuma, komijn en kaneel.

Tags:
Extra Veggies
Family
Lactose Free

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Courgette

1 piece

Beef merguez sausage

½ piece

Bell pepper

½ piece

Carrot

0.16 sachet(s)

African-inspired spice mix

0.48 teaspoon

Ground cinnamon

15 g

Raisins

2.5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Sunflower oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories743 kcal
Energy (kJ)3109 kJ
Fat42 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate60 g
Sugar21 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, Afrikaanse kruidenmix en peper en zout naar smaak toe. Bak de aardappelblokjes 22 - 27 minuten. Schep regelmatig om.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Merguez bakken
2

Snijd het vel van het rundermerguezworstje en knijp het vlees eruit. Verhit de overige zonnebloemolie in een hapjespan met deksel. Voeg het vlees toe, verdeel in kleine stukken met een spatel en roerbak in 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar de pan met bakvet.

Snijden en bakken
3

Snijd ondertussen de courgette, de paprika en de wortel in blokjes van 1/2 cm. Voeg de wortel toe aan de hapjespan met het bakvet van de rundermerguez en bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur.

Groenten stoven
4

Voeg de courgette, paprika en per persoon: 1/2 tl kaneel en 50 ml bouillon toe. Draai het vuur middellaag en laat stoven met het deksel op de pan. Haal na 12 minuten het deksel van de pan, voeg de rozijnen en de rundermerguez toe en laat nog 3 minuten inkoken.

Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.

Peterselie snijden
5

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de gebakken aardappelblokjes met de groentestoof en de rundermerguez. Garneer met de krulpeterselie.