Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade
Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Groentestoofpotje met rundermerguezworstjes en frisse salade

Een smaakvol stoofpotje met allerlei ingrediënten die typisch zijn voor de mediterrane keuken: merguezworstjes, komijn, tijm, en kaneel. De rozijnen geven het gerecht een zoet en fruitig accent. Omdat je alles in een pan bereid, heb je achteraf weinig afwas. Handig voor een drukke dag!

Allergens:
Soy
Mustard
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Rundermerguezworstje

(Contains Soy, Mustard, Celery May be present Gluten, Egg)

200 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

½ unit

Peen

½ unit

Rode paprika

20 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories679 kcal
Energy (kJ)2841 kJ
Fat25 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate67 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein39 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Casserole with Lid
Wok with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snijd de merguezworstjes een paar keer in. Verhit een grote wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 5 minuten rondom. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet voor stap 3.

Snijd de aardappelen.
2

Was ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Laat de aardappelen stoven.
3

Zet de pan terug op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, tijm, komijn en kaneel toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten stoven.

4

Snijd de peen klein, voeg toe aan de wok of hapjesan en breng op smaak met peper en zout. Snijd vervolgens de paprika klein.

Voeg de merguezworstjes en rozijnen toe.
5

Voeg in de laatste 10 minuten de paprika toe aan de wok of hapjespan. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan, voeg de merguezworstjes en rozijnen toe en laat het vocht inkoken.

6

Meng ondertussen de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout tot een dressing in een saladekom. Voeg de mesclun toe en meng goed.

Serveer met de salade.
7

Verdeel de stoof over de borden en serveer met de salade.