Gyros van kippendij met koolrabi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyros van kippendij met koolrabi

Gyros van kippendij met koolrabi

met kruidige bulgur, vadouvan en frisse labne

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Koolrabi

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2880 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten64.7 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels20.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit de aangegeven hoeveelheid water in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Kip bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de kip 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Afmaken
5

Voeg de koolrabi met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de kip toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige kip erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.