Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Kohlrabi
100 g
Spinach
(May be present Selderij)
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mosterd)
75 g
Bulgur
(Contains Tarwe May be present Soja)
40 g
Labneh
(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ teaspoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Water
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de aangegeven hoeveelheid water in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de kip 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
Voeg de koolrabi met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de kip toe aan de bulgur.
Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige kip erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.