Gyros van kippendij met koolrabi
Gyros van kippendij met koolrabi

Gyros van kippendij met koolrabi

met kruidige bulgur, vadouvan en frisse labne

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Mosterd
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Kohlrabi

100 g

Spinach

(May be present Selderij)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mosterd)

75 g

Bulgur

(Contains Tarwe May be present Soja)

40 g

Labneh

(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Water

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2880 kJ
Calories688 kcal
Fat26.1 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate64.7 g
Sugar5.6 g
Dietary Fiber20.2 g
Protein37.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de spinazie in grof. Snipper de ui. 

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Bulgur bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de vadouvan en de bulgur toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de bulgur en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen.

Koolrabi bakken
3

Verhit de aangegeven hoeveelheid water in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en stoof de koolrabi, afgedekt, 3 - 5 minuten. Haal het deksel van de pan en bak de koolrabi met 1/4 el olijfolie per persoon nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de honing en de helft van de spinazie toe en bak 1 - 2 minuten mee.

Kip bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de kip 8 - 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.

Afmaken
5

Voeg de koolrabi met spinazie, de witte balsamicoazijn, de overige spinazie en de helft van de kip toe aan de bulgur.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en schep de overige kip erover. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de labne.