Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Red bell pepper

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

140 g

Corn

¼

Tomato paste

0.99 teaspoon

Smoked paprika

½ sachet(s)

Dried oregano

100 g

Pork tenderloin gyros

1 piece

Tomato

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

25 g

Low-fat yogurt

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories577 kcal
Energy (kJ)2412 kJ
Fat14 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate77 g
Sugar17 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door.Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.

Tip: Je krijgt meer rijst dan je nodig hebt voor dit recept. Ben je een grote eter? Kook dan alle rijst in 300 ml water.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1/4 zakje paprikapoeder per persoon, 1/2 zakje gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Dek de pan af, voeg de ui en rode paprika toe en laat 4 - 5 minuten garen.Haal de deksel eraf. Voeg de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn, op middelhoog vuur.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast.Garneer met de overige bladpeterselie.