Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

Gyros is de Griekse variant van shoarma. De typische smaak vind je terug in de marinade van de varkenshaasreepjes - kardemom, komijn, oregano en tijm.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

70 g

Basmatirijst

½ unit

Paprika

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

50 g

Maïs in blik

¼ tube

Tomatenpuree

¼ sachet(s)

Gerookt paprikapoeder

½ sachet(s)

Gedroogde oregano

100 g

Gyros van varkenshaas

1 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Magere yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2385 kJ
Calories570 kcal
Fat14 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate75 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verbrokkel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe met per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/3 zakje gedroogde oregano. Bak 1 - 2 minuten.Voeg de ui en paprika toe en laat 4 - 5 minuten afgedekt verder garen. Voeg tenslotte de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/4 tl oregano, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Schep de gyros er half op en half naast. Garneer met de overige bladpeterselie.