Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken paprika

Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Basmati rice

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

140 g

Corn

¼

Tomato paste

¾ teaspoon

Smoked paprika

½ sachet(s)

Dried oregano

100 g

Pork tenderloin gyros

1 piece

Tomato

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

25 g

Low-fat yogurt

Not included in your delivery

½ teaspoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories570 kcal
Energy (kJ)2383 kJ
Fat14 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate75 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verbrokkel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe met per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/2 zakje gedroogde oregano. Bak 1 - 2 minuten.Voeg de ui en paprika toe en laat 4 - 5 minuten afgedekt verder garen.Voeg tenslotte de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/4 tl oregano, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De magere yoghurt maakt het sausje niet alleen lekker licht en fris, maar voegt ook eiwit, calcium en vitamine B2 toe.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Schep de gyros er half op en half naast. Garneer met de overige bladpeterselie.

Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.