Gyrosschotel met varkenshaasreepjes
Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

Gyrosschotel met varkenshaasreepjes

met tomatenrijst, mais en gebakken courgette

Gyros is de Griekse variant van shoarma en wordt traditioneel gekruid met kardemom, komijn, oregano en tijm - net als de varkenshaasreepjes in dit recept.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door courgette.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

70 g

Basmatirijst

⅓ unit

Courgette

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

50 g

Maïs in blik

¼ tube

Tomatenpuree

¼ sachet(s)

Gerookt paprikapoeder

½ sachet(s)

Gedroogde oregano

100 g

Gyros van varkenshaas

1 unit

Tomaat

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2451 kJ
Calories586 kcal
Fat16 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate76 g
Sugar15 g
Dietary Fiber7 g
Protein32 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Verbrokkel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan.Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de courgette in dunne halve plakken. Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Gyros bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de knoflook toe met per persoon: 1/4 zakje paprikapoeder en 1/4 zakje gedroogde oregano. Bak 1 - 2 minuten. Voeg de ui en courgette toe en laat 4 - 5 minuten afgedekt verder garen. Voeg tenslotte de varkenshaasreepjes toe en bak 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn.

Rijst afmaken
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn. Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/4 zakje gedroogde oregano, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden. Schep de gyros er bovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.