Ardennes-Style Steak Haché with Mashed Potatoes
Ardennes-Style Steak Haché with Mashed Potatoes

Ardennes-Style Steak Haché with Mashed Potatoes

with homemade cauliflower cheese

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Celery
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Cauliflower

½ piece

Onion

200 g

Potatoes

0.16 sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

0.16 sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

5 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3433 kJ
Calories821 kcal
Fat47.9 g
Saturated Fat25.2 g
Carbohydrate56.6 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein35.6 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Slotted Spoon
Pan with Lid
Bowl
Casserole
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook de bloemkool, afgedekt, in 6 – 8 minuten halfgaar. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

Smaakmakers bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui in 5 – 7 minuten goudbruin. Voeg het kerriepoeder en het mosterdzaad toe en bak 1 – 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de panko en 1/3 van de kaas.

Bloemkool bakken
3

Breng het water van de bloemkool opnieuw aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de kookroom, de overige kaas, een snuf peper en ruim zout toe aan de hapjespan met de ui en kook 2 – 3 minuten zachtjes. Voeg de gekookte bloemkool toe, roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten mee. Giet alles in een ovenschaal en bedek met het panko-mengsel. Bak 15 – 20 minuten in de oven.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de bloemkool ernaast en leg de burger erbij.

Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?