De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Cauliflower
½ piece
Onion
200 g
Potatoes
0.16 sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mustard)
0.16 sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
2.5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
5 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
50 g
Cooking cream
(Contains Milk)
1 piece
Beef-pork burger
(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)
1 teaspoon
Mustard
1
[Plant-based] milk
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bloemkool. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Kook de bloemkool, afgedekt, in 6 – 8 minuten halfgaar. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur en bak de ui in 5 – 7 minuten goudbruin. Voeg het kerriepoeder en het mosterdzaad toe en bak 1 – 2 minuten. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de peterselie met de panko en 1/3 van de kaas.
Breng het water van de bloemkool opnieuw aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg de kookroom, de overige kaas, een snuf peper en ruim zout toe aan de hapjespan met de ui en kook 2 – 3 minuten zachtjes. Voeg de gekookte bloemkool toe, roer goed door en bak nog 1 – 2 minuten mee. Giet alles in een ovenschaal en bedek met het panko-mengsel. Bak 15 – 20 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de bloemkool ernaast en leg de burger erbij.
Weetje: Wist je dat bloemkool rijk is aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen?