Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
25 g
Roasted pepper pesto
25 g
Organic low-fat yogurt
½ piece
Onion
½ piece
Eggplant
1 piece
White bread roll
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
1 piece
Tomato
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd eventuele grote aardappelen door de helft. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Tip: 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dit gerecht dan met de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag verwerken in een soep, salade of ander gerecht. 2: Snijd de aardappelen niet te klein, zodat je er straks nog plakken van kunt snijden.
Meng in een kleine kom de paprikapesto met 1/2 el olijfolie per persoon. Meng in een andere kom de yoghurt met 1 tl van het paprikapesto-mengsel per persoon. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Snijd de ui in ringen van 1/2 - 1 cm dik. Snijd de aubergine in de breedte in plakken van maximaal 1 cm dik. Leg de uienringen en de aubergineplakken op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de aubergine met de rest van het paprikapesto-mengsel en bak samen met de uienringen 16 - 18 minuten in de oven. Bak de laatste 6 - 8 minuten het tarwebroodje mee.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Snijd de voorgekookte aardappelen in parten van maximaal 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen 12 - 14 minuten, of tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Zet het vuur iets lager wanneer de plakken te snel donker worden.
Snijd ondertussen de halloumi in 2 grote plakken per persoon en dep droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi in 2 - 3 minuten per kant rondom goudbruin.
Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant en mals.
Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd het broodje open en beleg deze met de tomaat, een aubergineplakje, een aantal uienringen en 2 halloumiplakken per persoon. Schenk er een beetje van de yoghurtsaus overheen en dek af met de bovenkant van het broodje. Verdeel de rest van aubergine, uienringen en aardappelen over de borden. Serveer de rest van de yoghurtsaus erbij.