Halloweensoep met spinnenballetjes
Halloweensoep met spinnenballetjes

Halloweensoep met spinnenballetjes

met pompoen, wortel, tomaat en kokosmelk

Maak deze griezelsoep af door met de kokosmelk en een satéprikker een spinnenweb te tekenen in de soep.

Allergens:
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

50 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Wortel

1 bottle

Nootmuskaat

150 g

Pompoenblokjes

1 teaspoon

Gedroogde tijm

75 milliliters

Kokosmelk

⅓ pack

Tomatenblokjes

15 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

100 g

Gemengd gekruid gehakt

22.5 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

200 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3031 kJ
Calories725 kcal
Fat38 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate60 g
Sugar17 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Bowl
Saucepan
Slotted Spoon
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel in blokjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

Groenten stoven
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappel, wortel, gedroogde tijm, een snuf nootmuskaat per persoon, peper en zout toe. Meng goed en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en 2/3 van de kokosmelk toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 – 25 minuten zachtjes.

Spinnenballetjes maken
3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een steelpan. Meng het gehakt in een kom met de panko, peper en zout. Kneed goed tot alles goed gemengd is en rol dan 8 kleine gehaktballetjes per persoon. Breek de droge spaghetti in 2 stukken. Steek per balletje vier stokjes droge spaghetti door de balletjes – dit worden de spinnenpootjes.

Balletjes koken
4

Kook de spinnenballetjes 8 – 10 minuten in de steelpan. Haal de spinnenballetjes met een schuimspaan uit de steelpaan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Soep pureren
5

Haal de soep van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie en 50 ml kookvocht van de spinnenballetjes per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.

Serveren
6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de spinnenballetjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk, garneer met de krulpeterselie en griezelen maar!