Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Red onion
½ piece
Courgette
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Tomato
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
10 milliliters
Basil crème
25 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
1 piece
Bell pepper
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 1/4 bouillonblokje en 150 ml water (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne plakjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon: 75 ml bouillon met 1/8 bouillonblokje en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om bij stap 5 de helft van de geraspte kaas te gebruiken.
Snijd de paprika in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat 1 paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!
Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.
Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika's over de borden en besprekkel met de basilicumcrème. Serveer met de frisse salade.