Wist je dat een paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Courgette
1 piece
Bell pepper
75 g
Orzo
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Tomato
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
10 milliliters
Basil crème
25 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
20 g
Arugula & lamb's lettuce
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en slamix door de dressing.
Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de gehalveerde paprika. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika. Bak de paprika nog 3 - 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika over de borden en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met de frisse salade.