Halve paprika's gevuld met orzo en courgette
Halve paprika's gevuld met orzo en courgette

Halve paprika's gevuld met orzo en courgette

met kruidenroomkaas en frisse salade

Wist je dat een paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

1 piece

Bell pepper

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Tomato

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

10 milliliters

Basil crème

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

White balsamic vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2857 kJ
Calories683 kcal
Fat32.6 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate69.8 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber14 g
Protein22.1 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette in blokjes.

Paprika bakken
2

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en slamix door de dressing.

Afwerken
5

Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de gehalveerde paprika. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika. Bak de paprika nog 3 - 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika over de borden en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met de frisse salade.