Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
½ piece
White courgette
1 piece
Red bell pepper
70 g
Orzo
½ sachet(s)
Italian seasoning
½ piece
Tomato
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach
25 g
Grated mature cheese
15 milliliters
Basil crème
25 g
Herbed cream cheese
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¼ tablespoon
Olive oil
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water. Je kunt er ook voor kiezen om bij stap 5 de helft van de geraspte kaas te gebruiken.
Snijd de paprika's in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!
Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.
Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika's over de borden en druppel de basilicumcrème erover. Serveer met de frisse salade.