Halve paprika's gevuld met orzo, pecorino en prei
Halve paprika's gevuld met orzo, pecorino en prei

Halve paprika's gevuld met orzo, pecorino en prei

met een frisse salade

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ unit

Prei

1 unit

Rode paprika

70 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

½ unit

Tomaat

20 g

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

15 milliliters

Basilicumcrème

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2368 kJ
Calories566 kcal
Fat31 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate66 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10 g
Protein20 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Paprika bakken
2

Snijd de paprika's in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en de gesneden prei 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.

Paprika's vullen
5

Meng de geraspte pecorino en de basilicumcrème door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en serveer met de frisse salade.