Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei
Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei

Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei

met aardappelwedges, Amerikaanse frietsaus en salade

Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.

Allergens:
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

1 piece

Little gem

60 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Red onion

2 slice

Bacon

1 piece

Veal burger

1 piece

Egg

15 g

Chopped ​​pickles

25 g

Mustard-herb mayo

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1113 kcal
Energy (kJ)4657 kJ
Fat58.2 g
Saturated Fat17.2 g
Carbohydrate90.4 g
Sugar18.6 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein50.1 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De baktijd gaat uit van een heteluchtoven. Heb je een combi oven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart, maar bewaar de pan voor stap 4. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak de rode ui 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak 1 spiegelei per persoon.

Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een doorbakken burger? Bak hem dan langer.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het verkruimelde ontbijtspek en de augurken toe aan de saladekom en meng goed (zie Tip).

Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.

Serveren
6

Snijd het broodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelwedges, de Amerikaanse frietsaus en de salade.