Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
1 piece
Little gem
60 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Red onion
2 slice
Bacon
1 piece
Veal burger
1 piece
Egg
15 g
Chopped pickles
25 g
Mustard-herb mayo
(Contains Mustard)
1 tablespoon
Olive oil
¼ tablespoon
White wine vinegar
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De baktijd gaat uit van een heteluchtoven. Heb je een combi oven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.
Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart, maar bewaar de pan voor stap 4. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.
Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak de rode ui 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak 1 spiegelei per persoon.
Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een doorbakken burger? Bak hem dan langer.
Voeg de little gem, de cherrytomaten, het verkruimelde ontbijtspek en de augurken toe aan de saladekom en meng goed (zie Tip).
Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.
Snijd het broodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelwedges, de Amerikaanse frietsaus en de salade.